Container 1 - Header afbeelding

Over ons

Geschiedenis van Smeeïng Elektra Amersfoort

Ben Smeeïng begon zijn bedrijf in 1963 en werkte vanuit een schuurtje bij zijn woning. De service bestond uit het oplossen van kleine storingen en het verzorgen van elektrotechnische klusjes. In het volgende jaar was de eenmanszaak toe aan uitbreiding en verhuisde naar het Havik. Daar werd ook een winkel geopend met witgoed. In die eerste winkel is Guy Smeeïng, de zoon van Ben opgegroeid. Het bedrijf bleef maar groeien en om die reden verhuisden ze naar een groter pand. De winkel bleef naast de installatietak, witgoed verkopen en werd gerund door Ben. In 1996 nam Guy Smeeïng het installatiegedeelte van zijn vader over. Dat deed hij samen met zijn vrouw. De winkel sloot in het jaar 2000, omdat niemand in de familie het bedrijf over kon nemen. Het familiebedrijf bleef maar groeien en daarom kocht Guy in 2004 een oude dansschool, aan de Van Westreenenstraat 2 in de Kruiskamp.

In 2008 komt de zoon van Guy, Youri in het bedrijf. Youri had al bij andere elektrotechnische bedrijven de elektrotechniek zich eigen gemaakt. Nadat Youri zeven jaar alle ins en outs van het familiebedrijf leerde kennnen, werd Smeeïng Elektra overgedragen aan Youri en zijn vrouw Elina. Elina werkt vanaf 2002 bij het bedrijf. Met deze overdracht wordt het bedrijf door de derde generatie geleid. Youri en zijn vrouw zetten de traditie van zijn voorgangers voort en houdt de naam van Smeeïng in Amersfoort en omgeving hoog.

In 2018 werd het pand in de Kruiskamp te klein en het werd tijd om een nieuwe thuisbasis te vinden. Smeeïng had in die tijd een goede samenwerking met een ander historisch Amersfoorts bedrijf, De Vreeden Installatietechniek. De Vreeden was op dat moment nieuw aan het bouwen en er was nog ruimte in het gebouw. Het bijzondere aan het pand is dat het meer energie opwekt dan het verbruikt. Op het moment van bouwen is het pand het duurzaamste kantoorpand van Amersfoort. Sinds 1 januari 2019 zitten Smeeïng en De Vreeden in hetzelfde pand.

Smeeïng Elektra is niet meer weg te denken uit Amersfoort en zal nog vele jaren diensten verlenen op het gebied van elektrotechniek.

Diensten

Het dienstenpakket van Smeeïng Elektra is in het bestaan van het bedrijf flink uitgebreid. Naast elektradiensten verzorgen we alle typen elektronische beveiliging, toegangscontrole, intercom en duurzame producten zoals zonnepanelen, ledverlichting, domotica en laadpalen. Wist u dat als u naar de koppelpoort kijkt als het donker is, het prachtig uitgelichte gebouw is verzorgd door Smeeïng?

Klantengroepen en regio

Wij leveren elektrotechnische diensten aan particulieren, VVE’s, aannemers, woningcorporaties en bedrijven.

De regio waarin wij werken is, voor kleinere opdrachten in omgeving Amersfoort, met de plaatsen Leusden, Soest en Hoevelaken. Voor grotere projecten zijn wij tot aan Amsterdam en Arnhem te vinden.

Contact

Meer weten over Smeeïng Elektra?
Heeft u vragen over onze dienstverlening, neem dan contact op.