Decoratieve verlichting t.b.v. de toren van het Stadhuis in Hengelo

We hebben opdracht gekregen om decoratieve verlichting aan te brengen op, aan en in de toren van het Stadhuis van Hengelo. Inmiddels is het project gereed. Het ontwerp is van Jeroen Jans van New Urban View in Amersfoort. Het aanlichten van historische gebouwen gebeurt niet meer “frontaal” met grote schijnwerpers zoals dat vroeger gebruikelijk was doch nu met vele kleine Led-spots van binnenuit en aan de buitenkant aan het gebouw. Het resultaat is vele malen mooier en de energiebesparing is gigantisch; de grootste toegepaste Led-spots hebben een vermogen van 20 watt!

Samen met New Urban View hebben we al meerdere projecten uitgevoerd:
  • Koppelpoort en Dieventoren in Amersfoort
  • De Hervormde Kerk in Scherpenzeel
  • De toren van de Grote Kerk in Nijkerk
  • Het Stadhuis in Middelburg

Dit zijn allemaal historische gebouwen. De toren van het gemeentehuis in Hengelo is een naoorlogs monument. Men heeft ervoor gekozen om, naast de 'normale' uitlichting met wit licht ook de mogelijkheid te hebben om het gebouw voor speciale gelegenheden, in kleur uit te lichten.

In het verleden werden de werkzaamheden aan de buitenzijde van het gebouw uitgevoerd vanuit een werkbak aan een hydraulische kraan. Sinds vorig jaar mag, om veiligheidsredenen, niet meer op deze manier gewerkt worden en moeten we gebruik maken van hoogwerkers. Voor dit werk hebben we een hoogwerker ingehuurd waarmee we op een hoogte van 62 meter konden werken.


Dit bericht is geplaatst op 24 Augustus 2021

Meer nieuws

Decoratieve verlichting t.b.v. de toren van het Stadhuis in Hengelo

We hebben opdracht gekregen om decoratieve verlichting aan te brengen op, aan en in de toren van het Stadhuis van Hengelo. Het ontwerp is van Jeroen Jans van New Urban View in Amersfoort. Het aanlichten van historische gebouwen gebeurt niet meer “frontaal” met grote schijnwerpers zoals dat vroeger gebruikelijk was doch nu met vele kleine LED spots van binnenuit en a...