Container 1 - Header afbeelding

Noodverlichting en de wettelijke verplichting

Wanneer noodverlicht in het bouwbesluit wordt geeïst, dan is noodverlichting wettelijk verplicht. Wij verzorgen noodverlichtingsinstallaties voor horeca, winkelcentra, kantoren en zorginstellingen. Wanneer zich een calamiteit voordoet en de netspanning weg valt, dan blijft de noodverlichting branden, of wordt deze geactiveerd. Omdat vluchtroutes kunnen veranderen door aanpassingen in het gebouw, dient er jaarlijks te worden gecontroleerd of vluchtroutes nog juist zijn. Dat is wettelijk verplicht. Als er veranderingen in de vluchtroutes zijn, dan dient het noodverlichtingsplan te worden aangepast. Daarnaast wordt de noodverlichting bij een inspectie gecontroleerd op werking en of deze nog voldoet aan de norm. Dit wordt gedaan volgens de ISO79 norm.

Noodverlichtingsplan

Het noodverlichtingsplan geeft aan hoe de vluchtroutes lopen, zodat alle medewerkers en gasten snel naar de (nood)uitgangen worden geleid. Wij stellen noodverlichtingsplannen op en passen deze, na inspectie, aan als vluchtroutes zijn gewijzigd. Het noodverlichtingsplan vormt de basis van de noodverlichtingsinstallatie.

Gerelateerde diensten

Contact

Vragen over noodverlichting?

Heeft u vragen over noodverlichting, of wilt u een contract afsluiten voor de wettelijk verplichte periodieke keuring, neem dan contact op.